У США можуть остаточно перервати авіасполучення з Білоруссю

Читать на русском
Рішення прийнято на тлі того, що пасажирські перевезення між США і Білоруссю обмежені настільки, що мають скоріше символічний характер
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Сполучені Штати у якості реакції на примусову посадку авіалайнера Ryanair з опозиціонером Романом Протасевичем на борту планують остаточно припинити й так символічне авіасполучення з Білоруссю.

Про це повідомило Bloomberg з посиланням на власні джерела. Пізніше інформацію підтвердило Міністерство транспорту США.

Так, Мінтранс, який опрацьовує це питання в тісній співпраці з Державним департаментом, запропонував остаточно заборонити продаж і придбання квитків на пасажирські рейси в Білорусь - в тому числі та на ті, які здійснюються з пересадкою.

Авіаблокада: для яких країн і чому закривали повітряний простірВипадки закриття повітряного простору через політичні причини – на інфографіці Слово і діло.

Відзначається, що рішення прийнято на тлі того, що пасажирські перевезення між США і Білоруссю обмежені настільки, що мають скоріше символічний характер. Їх остаточне призупинення стане сигналом стурбованості США з приводу затримання Протасевича.

У Мінтрансі додали, що щодо обмеження польотів можливі винятки. Кожен випадок буде розглядатися в окремому порядку.

Нагадаємо, в Мінську примусово посадили літак компанії Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу. На тлі цього США, Європа та Україна оголосили про заборону авіасполучення з Білоруссю.

«Слово і Діло» розібралося, які заборони набули чинності і якими можуть бути наслідки зупинки авіасполучення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: