«Право на владу»: припинення авіасполучення з Білоруссю та подальша доля Протасевича

Читать на русском
Україна разом з Європою припиняє авіасполучення з Білоруссю та забороняє своїм авіакомпаніям польоти в її повітряному просторі. Як відреагує режим Лукашенка?

У прямому ефірі токшоу «Право на владу» о 21.45 сьогодні йтиметься про те, що зухвале захоплення пасажирського авіалайнера у Білорусі заради викрадення 26-ти літнього опозиціонера шокувало весь цивілізований світ.

Україна разом з Європою припиняє авіасполучення з Білоруссю та забороняє своїм авіакомпаніям польоти в її повітряному просторі. Як відреагує режим Лукашенка? Що буде із Романом Протасевичем, якому в Білорусі загрожує смертна кара? Чи можливо за таких обставин продовження мінського формату для України? Чи потрібна нам така гостинність від білоруського диктатора? Які політичні та економічні наслідки матиме зухвальство Лукашенка? Та які ризики несуть для Україні зіпсовані взаємини з Мінськом?

Про це йтиме мова цього четверга у суспільно-політичному проєкті «Право на владу» з Наталею Мосейчук о 21.45. У розмові візьмуть участь: секретар РНБО Олексій Данілов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович, посол України в Білорусі (2010-2021) Роман Безсмертний, народний депутат, «Слуга народу» Ірина Верещук, народний депутат, група «За майбутнє» Ігор Гузь, лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький, президент авіакомпанії МАУ Євгеній Дихне, білоруська журналістка та блогерка Тетяна Мартинова, народний депутат, позафракційний Євгеній Шевченко, журналіст Дмитро Гордон, головний редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська влада Білорусі терміново посадила пасажирський літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, повідомивши про замінування. Після посадки лайнера був затриманий Роман Протасевич - засновник Telegram-каналу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським.

За даними NEXTA, літак прилетів до Вільнюса пізно ввечері, але без двох білорусів і чотирьох росіян. Серед відсутніх пасажирів - Протасевич і його дівчина.

Ryanair прокоментувала посадку свого літака у Мінську.

Про відмову літати над Білоруссю вже заявила латвійська авіакомпанія AirBaltic.

«Слово і діло» пропонує подивитися, в яких країнах і з якої причини примусово садили літаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: