У Мінекономіки назвали три базові кроки для купівлі землі з 1 липня

Читать на русском
Кроки досить прості - перевірка ділянки та документів, звернення до нотаріуса, перевірка покупця і продавця, після чого можна укладати договір
Ілюстративне фотоAssociated Press

З моменту відкриття ринку землі кожен бажаючий придбати земельну ділянку повинен знати три базових етапи процесу покупки землі.

Про це заявив заступник міністра економіки Тарас Висоцький в ефірі телеканалу «Україна 24».

Так, вся інформація буде доступна на сайті Держгеокадастру у вільному доступі для всіх бажаючих.

Ринок сільськогосподарської землі: хто матиме право купувати ділянкиХто зможе купити сільськогосподарську землю в Україні з 1 липня і як відбуватиметься перевірка – на інфографіці.

«З 1 липня на сайті Держгеокадастру можна всім українцям дивитися дані земельного моніторингу. Там буде доступна інформація, хто купує, скільки купує, за якою ціною... Є кілька базових кроків. Перше - перевірити на публічній кадастровій карті, що земельна ділянка внесена, і на неї є вся документація. Друге - звернення до нотаріуса. Третє - проходження перевірки і безпосередньо оформлення угоди купівлі/продажу», - сказав він.

Нагадаємо, 28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок. 14 травня стало відомо, що підписання цього законопроєкту заблокували в Раді.

Які документи потрібні для продажу ділянки на ринку землі – Мін'юстПакет документів для подачі нотаріусу, які уповноважені укладати та завіряти угоди по землі, буде відрізнятися для фізичних і юридичних осіб

Кабінет міністрів під час чергового засідання затвердив порядок перевірки покупця і власника земельної ділянки. Так, нотаріуси зобов'язані будуть з'ясовувати, скількома гектарами володіють сторони угоди з продажу угідь.

Нагадаємо, ринок землі, який запуститься в Україні з 1 липня 2021 року, не буде поширюватися на окуповані Крим і частину Донбасу. Купити можна землю тільки на підконтрольній території.

Представникам Російської Федерації та терористичних організацій «Л/ДНР» заборонено купувати українську землю, продаж якої стартує 1 липня. А в разі незаконної покупки таку землю у них будуть відбирати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: