У росіян і терористів забиратимуть незаконно куплену українську землю

Читать на русском
Законодавством передбачений захист від можливих спроб придбати українську землю з боку представників так званих «ЛНР» і «ДНР», а також росіян.
Тарас Висоцькийpresident.gov.ua

Представникам Російської Федерації та терористичних організацій «Л/ДНР» заборонено купувати українську землю, продаж якої стартує 1 липня. А в разі незаконної купівлі таку землю у них будуть відбирати.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телеканалу «Дом».

Згідно з його словами, в законі про ринок землі є обмежувачі - заборона на купівлю з боку росіян і представників терористичних організацій.

«У законі є обмежувачі – є заборона на купівлю земель з боку агресора і терористичних організацій. Якщо ж вони якось спробують обійти закон, оформляти угоди через українців, ми будемо це відстежувати. Держава, СБУ та Держгеокадастр. І в разі фіксації такого факту є можливість просто забирати цю землю», - зазначив Висоцький.

Ринок сільськогосподарської землі: хто матиме право купувати ділянкиХто зможе купити сільськогосподарську землю в Україні з 1 липня і як відбуватиметься перевірка – на інфографіці.

Як зазначив Висоцький, законом про ринок землі заборонено продаж землі іноземцям, але громадяни Росії можуть спробувати обійти обмеження, скуповуючи землю через підставних українців.

Він допускає, що будуть спроби обійти заборону на продаж землі іноземцям через підставних осіб з українським паспортом. Але для цього перед угодою будуть джерела коштів, якими розплачується покупець.

«Якщо буде момент обходу, тобто домовилися з якимись українцями, що живуть на нашій території, - український паспорт, але гроші звідти. Тут першим моментом буде контроль - звідки гроші. Це треба буде все легалізувати. Не можна купувати за готівку. А якщо сплатили все офіційно, всі податки заплатили і потім факт зв'язку буде знайдено, то держава має право конфіскувати ці землі», - додав Висоцький.

Згідно зі словами Висоцького, відкриті реєстри допоможуть відстежувати спроби незаконного придбання землі не тільки правоохоронцям, але й самим українцям.

Нагадаємо, що українців з 1 липня зобов'яжуть платити податки при купівлі та продажу землі.

Також, Шмигаль нагадав, хто зможе купувати земельні ділянки на ринку землі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: