Які документи потрібні для продажу ділянки на ринку землі – Мін'юст

Читать на русском
Пакет документів для подачі нотаріусу, які уповноважені укладати та завіряти угоди по землі, буде відрізнятися для фізичних і юридичних осіб
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні з 1 липня можна буде продавати та купувати землю на ринку. Однак купівля-продаж земельної ділянки стане можлива тільки при наявності необхідного пакету документів.

Про це повідомили в Міністерстві юстиції України.

Вказується, що пакет документів для подачі нотаріусу буде відрізнятися для фізичних та юридичних осіб. якщо сторонами угоди є фізособи, то разом з підтвердженням їх особи та громадянства України знадобляться наступні документи:

  • державний акт на право власності на землю;
  • свідоцтво про право на спадщину або інший документ, що підтверджує право власності;
  • договір;
  • документи про грошову оцінку відчужуваної земельної ділянки;
  • відомості та документи про перебування набувача в шлюбі та про отримання землі сільськогосподарського призначення на праві спільної власності подружжя (при необхідності).

Міністр агрополітики Лещенко: «Якщо КСУ скасує земельну реформу, Рада ще раз за неї проголосує»Міністр агрополітики Роман Лещенко в інтерв'ю Слово і діло розповів про те, коли РНБО введе санкції проти земельних махінаторів, яким буде урожай в цьому році і коли повноцінно запрацює відомство.

Від покупця землі може знадобитися підтвердження джерел походження коштів для придбання землі - нотаріус має право вимагати такий документ за бажанням.

Раніше Кабінет міністрів під час чергового засідання затвердив порядок перевірки покупця і власника земельної ділянки. Так, нотаріуси зобов'язані будуть з'ясовувати, скількома гектарами володіють сторони угоди з продажу угідь.

Нагадаємо, 28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок. 14 травня стало відомо, що підписання цього законопроєкту заблокували в Раді.

18 травня Верховна рада прийняла в другому читанні законопроєкт №2195, який дозволяє продаж землі через Інтернет на електронних аукціонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: