Шмигаль нагадав, хто зможе купувати земельні ділянки на ринку землі

Читать на русском
Кабінет вже змінив порядок ведення реєстру майнових прав на нерухоме майно відповідним чином
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Після відкриття ринку землі в Україні першочергове право на купівлю земельної ділянки отримають ті, хто вже користується цією ділянкою на правах оренди.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За його словами, Кабінет вже змінив порядок ведення реєстру майнових прав на нерухоме майно відповідним чином. Також прем'єр нагадав, що всі угоди без винятку перевірятимуться на дотримання вимог законодавства.

Які документи потрібні для продажу ділянки на ринку землі – Мін'юстПакет документів для подачі нотаріусу, які уповноважені укладати та завіряти угоди по землі, буде відрізнятися для фізичних і юридичних осіб

Першочергове право викупу земельної ділянки, додав прем'єр, належить аграрію, який орендує його та обробляє. Тільки після його відмови власник може виставити ділянку на продаж на загальних підставах.

Нагадаємо, 28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок. 14 травня стало відомо, що підписання цього законопроєкту заблокували в Раді.

18 травня Верховна рада прийняла в другому читанні законопроєкт №2195, який дозволяє продаж землі через Інтернет на електронних аукціонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: