Кабмін затвердив порядок перевірки покупців земельних ділянок

Читать на русском
Алгоритм перевірки потрібен в першу чергу для контролю покупців і недопущення перевищення лімітів, встановлених раніше
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кабінет міністрів під час чергового засідання затвердив порядок перевірки покупця і власника земельної ділянки. Так, нотаріуси зобов'язані будуть з'ясовувати, скількома гектарами володіють сторони угоди з продажу угідь.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Він нагадав, що з 1 липня поточного року в Україні буде відкрито ринок землі, тому в наступному місяці українцям потрібен затверджений порядок перевірок.

Прем'єр-міністр зазначив, що алгоритм перевірки потрібен в першу чергу для контролю покупців і недопущення перевищення лімітів, встановлених раніше, за кількістю гектарів в одних руках. Перевірка відбуватиметься за кількома реєстрами, щоб забезпечити прозорість процесу.

Міністр агрополітики Лещенко: «Якщо КСУ скасує земельну реформу, Рада ще раз за неї проголосує»Міністр агрополітики Роман Лещенко в інтерв'ю Слово і діло розповів про те, коли РНБО введе санкції проти земельних махінаторів, яким буде урожай в цьому році і коли повноцінно запрацює відомство.

«Уряд і Верховна Рада ввели ряд запобіжників від зловживань на ринку. Землю зможуть купувати тільки фізичні особи, і в розмірі не більше 100 гектарів», - сказав Шмигаль.

Всі оплати, за його словами, будуть відбуватися тільки в безготівковій формі, крім того, буде регулярно проводитися фінансовий моніторинг.

Нагадаємо, 28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроєкт №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок. 14 травня стало відомо, що підписання цього законопроєкту заблокували в Раді.

18 травня Верховна рада прийняла в другому читанні законопроєкт №2195, який дозволяє продаж землі через Інтернет на електронних аукціонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: