Білорусь призупиняє участь у «Східному партнерстві» з ЄС

Читать на русском
Білорусь призупиняє свою участь в ініціативі ЄС Східне партнерство. Також починає реалізацію процедури припинення дії угоди про реадмісію з Євросоюзом.
Фото з відкритих джерел

Білорусь призупиняє свою участь в ініціативі ЄС «Східне партнерство». Також починає реалізацію процедури припинення дії угоди про реадмісію з Євросоюзом.

Про це йдеться в заяві МЗС Білорусі.

МЗС Білорусі опублікували заяву, в якій перераховані заходи, прийняті Білоруссю у зв'язку з введеними Європейським союзом санкціями.

«У зв'язку з безпрецедентними обмежувальними заходами щодо Білорусі сьогодні в МЗС був викликаний глава Представництва ЄС Дірк Шубель. Послу Європейського союзу була заявлена тверда позиція білоруської сторони про абсолютну неприйнятність застосування санкцій як інструменту тиску на суверенну і незалежну державу», – йдеться в заяві.

Посадка літака Ryanair в Мінську: хто в Раді засудив дії БілорусіПостанову по Білорусі в Раді підтримали 280 депутатів. Всі фракції та групи, крім Опозиційної платформи.

Зокрема, Білорусь відкликала свого постпреда при ЄС для консультацій і рекомендувала постпреду ЄС у Мінську виїхати для консультацій до Брюсселю, також вони зупиняють свою участь у «Східному партнерстві». Крім цього, Білорусь розпочинає процедури призупинення дії угоди про реадмісію з ЄС.

Варто також зауважити, що в'їзд представникам євроструктур та особам з країн ЄС, які сприяли введенню санкцій, до країни буде заборонено.

Нагадаємо, Євросоюз впровадив санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших. Всього до переліку увійшли 78 осіб. Санкції впроваджені у зв'язку з примусовою і незаконною посадкою рейсу Ryanair у Мінську 23 травня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: