Раді пропонують припинити дипломатичні відносини з Білоруссю

Читать на русском

У Раді 23 червня зареєстрували проект заяви про припинення дипломатичних відносин України з Білоруссю.
фото з відкритих джерел

У Верховній раді зареєстрували проект заяви парламенту про припинення дипломатичних відносин України з Білоруссю, крім питань щодо біженців і політв'язнів.

Документ з'явився на сайті ВР в середу, 23 червня.

Посадка літака Ryanair в Мінську: хто в Раді засудив дії БілорусіПостанову по Білорусі в Раді підтримали 280 депутатів. Всі фракції та групи, крім Опозиційної платформи.

Серед авторів - Олексій Гончаренко, Ірина Фриз, Микола Княжицький.

На думку нардепів, ухвалення Радою заяви сприятиме посиленню міжнародного тиску на посадових осіб Білорусі.

В обґрунтуванні заяви йдеться, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував сепаратистам ОРЛО приїхати до Мінська і допитати затриманого журналіста Романа Протасевича про його можливу участь у боях на Донбасі.

Документ передбачає невизнання виборів президента Білорусі, засудження співпраці з сепаратистами ОРДЛО. Також демократичні країни світу закликають до продовження і посилення політичного та економічного тиску на Білорусь і до введення персональних санкцій щодо посадових осіб Білорусі.

У разі схвалення спікер Ради повинен направити текст заяви до парламентів іноземних держав і міжнародних парламентських організацій.

Нагадаємо, раніше Рада прийняла заяву, якою засудила примусову посадку пасажирського літака компанії Ryanair у Мінську і затримання опозиціонера Романа Протасевича.

Євросоюз схвалив пакет санкцій проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: