ЄС опублікував список санкцій щодо Білорусі

Читать на русском
Євросоюз впровадив санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших.

Євросоюз впровадив санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших.

Всього до переліку увійшли 78 осіб, йдеться в Офіційному журналі ЄС.

«Рада сьогодні ухвалила впровадити обмежувальні заходи щодо 78 білоруських фізичних і 8 юридичних осіб. Це рішення було схвалене в зв'язку з ескалацією серйозних порушень прав людини в Білорусі і насильницьким придушенням громадянського суспільства, демократичної опозиції та журналістів», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що санкції впроваджены проти 7 фізичних і однієї юридичної особи в зв'язку з примусовою і незаконною посадкою рейсу Ryanair у Мінську 23 травня 2021 року.

До списку санкцій потрапили члени сім'ї Олександра Лукашенка, представники силових структур, великі бізнесмени, включаючи російського олігарха Михайла Гуцерієва, - всього 78 осіб.

У списку значаться:

  • середній син президента Дмитро Лукашенко;
  • дружина старшого сина президента Білорусії Лілія Лукашенко;
  • Михайло Гуцерієв - з Білоруссю його пов'язують компанія «Славкалій» і будівництво Ніжинського гірничо-збагачувального комбінату;
  • міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін;
  • голова Слідчого комітету Білорусі Дмитро Гора;.
  • керівник президентського спортклубу, екскомандир Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС країни Микола Карпенків;
  • прессекретар міністерства внутрішніх справ Ольга Чемоданова.

Нагадаємо, Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ планує затвердити четвертий пакет санкцій. Він торкнеться 86 осіб і компаній.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: