У Білорусі зафіксували перші випадки штаму коронавірусу Delta

Читать на русском
У Мінську зафіксували перші випадки штаму коронавірусу Delta. Циркуляція даного варіанту в інших регіонах Білорусі поки що не встановлена.

У Мінську зафіксували перші випадки штаму коронавірусу Delta. Циркуляція даного варіанту в інших регіонах Білорусі поки що не встановлена.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я Білорусі.

Вакцинація від COVID-19: в яких країнах почали прищеплювати дітейВакцинувати дітей від коронавірусу дозволили препаратом Pfizer. Це вже роблять в США, Канаді, Ізраїлі та деяких країнах ЄС.

«Аналіз послідовностей вірусу SARS-CoV-2 (виділених в червні з проб пацієнтів із підтвердженим COVID-19) показав, що в Мінську 10 досліджених зразків, мали набір мутацій в шипоподібному білку, характерних для «індійського» варіанту Дельта. Можна констатувати, що «індійський варіант коронавірусу» було виявлено в Білорусі», - йдеться в повідомленні.

У відомстві додають, що штам коронавірусу Delta може більш ефективно поширюватися в порівнянні з варіантами вірусу, які циркулювали на самому початку епідемії COVID-19.

За даними Міністерства охорони здоров'я, з початку пандемії в Білорусі зареєстровано 411 551 випадок коронавірусу. З них зафіксовано 3 063 летальних випадків.

Нагадаємо, МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до низки країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: