США введуть проти Білорусі рестрикції – Нуланд

Читать на русском
Рестрикції - це санкції, що вводяться в односторонньому порядку проти певних економічних секторів іншої держави
Вікторія НуландReuters

У США можуть ввести проти Білорусі додаткові рестрикції, які будуть подібні секторальним економічним санкціям Європейського Союзу проти Мінська.

Про це заявила заступник Державного секретаря з політичних справ Вікторія Нуланд, повідомляє ТАСС.

Нуланд зазначила, що спільні зусилля США і Європи проти Білорусі приносять значний ефект.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

«Однак ЄС тепер пішов на один крок далі, ніж США, застосувавши секторальні санкції, особливо торкнулися поташ-добриво, від поставок якого дуже сильно залежать білоруська економіка і ряд осіб навколо Лукашенка. Ми в США зараз постараємося відповісти на це схожим чином» - заявила вона.

У середу, 23 червня, Євросоюз схвалив введення секторальних санкцій проти Білорусі. Офіційний документ оприлюднили 24 червня.

Президент США Джозеф Байден раніше розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: