Росія готова передати Білорусі ЗРК С-400 «Тріумф» – ЗМІ

Читать на русском
У Міністерстві оборони Білорусі до цього говорили, що ведуть роботу над угодою, яка дозволить Мінську закупити у Росії С-400
ЗРК ППО С-400Вікіпедія

Москва має намір в найкоротші терміни розглянути питання оснащення сил протиповітряної оборони білоруської армії системами ППО С-400 «Тріумф» та самохідними зенітно-ракетними комплексами «Панцир-С1».

Про це заявив заступник директора Федеральної служби з військово-технічного співробітництва РФ Андрій Бойцов, повідомляє агентство Anadolu.

«Ми знаходимося в тісному контакті з нашими білоруськими колегами з усіх питань в області військово-технічного співробітництва, і при надходженні відповідного звернення на поставку ЗРК С-400 і ЗРПК «Панцир-С1» таке питання буде опрацьовано в найкоротші терміни», - заявив чиновник на виставці озброєння і військової техніки MILEX-2021 в Мінську.

У Міністерстві оборони Білорусі до цього говорили, що ведуть роботу над угодою, яка дозволить Мінську закупити у Росії С-400 і «Панцир-С1».

Нагадаємо, в грудні 2020 року США ввели санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни. Їх ввели через покупку Анкарою російських ракетних систем С-400.

У січні 2020 року Туреччина і Росія рішуче завершили операцію по російській зенітній ракетній системі С-400, попри тиск.

Москва та Анкара уклали контракт на поставку ЗРК С-400 «Тріумф» у 2017 році. США відразу виступили проти угоди. Вашингтон пригрозив Туреччині санкціями та виключив її з програми по винищувачах п'ятого покоління F-35. Американський президент Дональд Трамп згодом неодноразово загрожував турецькій владі «величезними проблемами» після придбання С-400.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: