Кандидати в канцлери Німеччини назвали умову зупинки «Північного потоку-2»

Читать на русском
Роботу ПП-2 пов'язують з продовженням транзиту газу через Україну, а також забезпеченням її безпеки. Москва не повинна використовувати газопровід, як інструмент тиску на Україну
Північний потік-2picture-alliance

Припинення поставок газу через російський газопровід «Північний потік-2» з ініціативи Німеччини можливе, якщо Росія почне використовувати трубопровід як інструмент тиску на Україну.

Про це заявили кандидати в канцлери Німеччини Олаф Шольц та Армін Лашет.

Так, кандидат від ХДС Лашет підкреслив, що ПП-2 можуть зупинити навіть тоді, коли він буде добудований і почне працювати, якщо Кремль вирішить використовувати газопровід проти України. А Шольц пов'язав роботу ПП-2 з транзитом газу через Україну і її безпекою.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

При цьому обидва кандидати вважають, що цей проєкт - економічний, а не політичний, і вимагають його добудувати, оскільки в нього вкладені мільярди. Їм опонує кандидат від «Зелених» Анналена Бербок, яка виступає категорично проти будівництва ПП-2. На її думку, Росія планує за допомогою газопроводу тиснути не на Україну, а безпосередньо на Потребує російському газі захід, щоб вже від нього домогтися поступок по Україні.

Раніше посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що однією з умов запуску газопроводу «Північний потік-2» з боку Німеччини для Росії може бути подальший транзит газу через Україну.

А голова НАК «Нафтогаз України»Юрій Вітренко натякнув, що технічне завершення будівництва «Північного потоку-2» ще не означає, що газопровід запрацює.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: