Посол Німеччини назвала умову, яку можуть виставити РФ для запуску «Північного потоку-2»

Читать на русском
Однією з умов запуску газопроводу Північний потік-2 з боку Німеччини для Росії може бути подальший транзит газу і через Україну.
фото Главком

Однією з умов запуску газопроводу «Північний потік-2» з боку Німеччини для Росії може бути подальший транзит газу і через Україну.

Про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня».

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Ми завжди вважали, що транзит газу повинен бути і через Україну. Працювали над цим багато і в 2019 році, щоб укласти ці угоди між «Нафтогазом» і «Газпромом». Зараз, через два роки, ми бачимо, що транзит є, що СП2 майже добудований, але Німеччина вважає, що транзит через Україну буде і надалі. Думаю, що це буде одна з умов запуску «Північного потоку-2»», - сказала вона.

Фельдгузен також зазначила, що Німеччина вирішила повністю відмовитися від вуглецевих джерел енергії до 2045 року.

«Я говорила з експертами: нам ще потрібно досить багато газу, можливо, до 2032 року, але потім його використання дуже сильно зменшиться, і нам треба думати, що буде пізніше. Я знаю, що Україна зараз і надалі буде боротися з СП2, але разом з тим потрібно думати і про свої більш широкі можливості в інших сферах. У тому числі і про водень і його транзит до Європи, тому що вся наша система через 15 років буде перебудовуватися на водень», - додала посол.

Нагадаємо, в РФ раніше говорили, що розглядають продовження контракту на транзит газу через Україну і після 2024 року.

Голова Міненерго України розповів, як планує протистояти «Північному потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: