Завершення будівництва «Північного потоку-2» не означає, що він запрацює – глава «Нафтогазу»

Читать на русском
Глава Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що завершення будівництва Північного потоку-2 не означає, що він все таки запрацює.
LIGA.net

Технічне завершення будівництва «Північного потоку-2» ще не означає, що газопровід запрацює.

Про це глава правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Навіть якщо будівництво буде завершено, потім цей газопровід треба сертифікувати, без цього він не може працювати – є відповідні сертифікаційні санкції. Відповідно, США можуть зробити так, щоб ця сертифікація не відбулася», – сказав він.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

За словами Вітренка, навіть отримання оператором проєкту «Північного потоку-2» сертифікації в якості незалежного оператора не означає, що газопровід почне роботу.

«Щоб цей газопровід працював, багато ще чого потрібно: щоб були компанії, які бронюють потужності, щоб хтось купував газ, який йде через цей газопровід. І все це теж може бути предметом відповідних санкцій з боку США», – додав Вітренко.

Вітренко також зазначив, що більшість санкцій можна застосувати не до самого газопроводу, а до компаній, які з ним працюють, і операційних грошових потоків.

Нагадаємо, якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щорічно втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. В операторі ГТС України впевнені, що перед країною встануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: