Євросоюз введе нові санкції проти 86 осіб та установ з Білорусі – Боррель

Читать на русском
Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ планує затвердити четвертий пакет санкцій. Він стосуватиметься 86 осіб і компаній.
Фото DW

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ планує затвердити четвертий пакет санкцій. Він стосуватиметься 86 осіб і компаній.

Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після прибуття на зустріч глав МЗС ЄС.

Рада міністрів ЄС із закордонних справ сьогодні у Люксембурзі прийме новий пакет санкцій проти осіб та установ Білорусі, а також розгляне пропозиції щодо введення секторальних санкцій, які будуть болючими для експорту та всієї економіки країни.

«Спочатку ми проведемо зустріч з білоруським лідером Тихановською, вона пояснить нам ситуацію в країні. Після цього ми ухвалимо широкий пакет нових санкцій – йдеться про близько 86 осіб та установ», – розповів Боррель.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Санкції ЄС проти Білорусії будуть розглянуті на саміті ЄС 24-25 червня і затверджені після нього. Вони будуть спрямовані на білоруський експорт до Євросоюзу.

«Про конкретні галузі поки говорити рано», – додав Боррель.

Крім того, глава МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто розповів, що ЄС прийме санкції за порушення прав людини і тиск на опозицію, а також додаткові санкції за примус до посадки літака Ryanair.

Нагадаємо, Європейський Союз планує введення санкцій відносно більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: