Суд не побачив конфлікту інтересів у діях екснардепа Дейдея

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув адміністративний протокол, складений Нацагентством на народного депутата минулого скликання.
Євген Дейдейфото: LIGA.net

Суд не побачив конфлікту інтересів у діях колишнього народного депутата Євгена Дейдея, який звертався до генерального прокурора з депутатським зверненням у кримінальному провадженні, де досліджували факти його імовірного незаконного збагачення.

Таке рішення 15 червня ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Світлана Шапутько, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у 2018 році НАЗК склало адмінпротокол на Дейдея, оскільки вважало в його діях ознаки конфлікту інтересів. Екснардеп в умовах реального конфлікту інтересів і зацікавленості в результатах розслідування кримінального провадження про можливе збагачення Дейдея надіслав депутатське звернення до генпрокурора з приводу законності обшуків у свідка в цій справі Ігоря Лінчевського. Таким чином, Дейдей нібито вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Втім перший протокол повернув назад суддя Печерського суду Олег Білоцерківець. Пізніше цей же суддя вдруге повернув протокол на Дейдея. Вже третій протокол розглядала суддя Шапутько. Вона закрила це провадження у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Суддя вказала, що Дейдей нібито захищав права Лінчевського як людини. До того ж, протокол нібито не містить доказів того, що екснардеп знав, у якій справі проводяться обшуки.

Нагадаємо, Лінчевський перебував в статусі свідка в цій справі, а згідно з матеріалами справи та свідченнями Дейдея, також позичальником для колишньої дружини нардепа. Бізнесмен нібито позичив 3,5 мільйона гривень екс-дружині Дейдея Інзі. Однак під час допиту в НАБУ він стверджував, що передав гроші готівкою особисто нардепу. Також Лінчевський додав, що жодних розписок Дейдей йому не надавав. Справу про ймовірне збагачення Дейдея закрили через рішення Конституційного суду, який визнав неконституційною цю кримінальну статтю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: