ГПУ повернула назад до САП подання на нардепа Дейдея

Читать на русском
Генпрокуратура знайшла низку недоліків у новому поданні САП на члена парламенту від коаліційної фракції.
Євген Дейдей

Генеральна прокуратура України повернула назад до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

«Подання на народного депутата (Дейдея – ред.) повернули назад до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через виявлені недоліки», – сказав Лисенко.

За його словами, зазначені недоліки в поданні САП на нардепа Дейдея унеможливлюють його підтримку й внесення до Верховної Ради.

«Зокрема, щодо незаконного збагачення, то воно вже вносилося до Верховної Ради, й вона не надала згоди на притягнення до відповідальності. У повторному поданні немає нових обставин, які могли б стати причиною повторного розгляду в парламенті», – зазначив речник ГПУ.

Нагадаємо, САП знову передала до ГПУ подання про зняття недоторканності з Дейдея. Також стало відомо, що Дейдей писав генеральному прокурору Юрію Луценку щодо обшуку НАБУ у фігуранта його справи. Раніше НАБУ розпочало повторно розслідувати розбій нібито за участю Дейдея.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: