Ситник прокоментував повернення подання на Дейдея

Читать на русском
До виборів парламент навряд чи підтримає будь-яке подання на зняття недоторканності з нардепів. Зокрема, щодо Євгена Дейдея.
Директор НАБУ Артем Ситник.Фото Олег Новіков.

До виборів Верховна Рада навряд чи підтримає подання на народного депутата Євгена Дейдея та будь-яких інших членів парламенту.

Про це під час брифінгу заявив директор НАБУ Артем Ситник, коментуючи повернення подання на Дейдея, повідомляє кореспондент «Слова і Діла».

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Євген ДейдейДейдей виконав лише дві обіцянки з 16. За рік йому потрібно встигнути втілити ще 5 передвиборчих запевнень.

За його словами, детективи збирають докази, а прокурор у справі вирішує, коли ініціювати подання на нардепа і потім передається до Генеральної прокуратури.

«В якому вигляді йде подання до Генпрокуратури ми не бачимо, але, скажу свою думку, я не вірю в те, що найближчим часом можливо рішення парламенту про зняття недоторканності саме за цією категорією справ, які стосуються електронного декларування», – сказав він.

«Щось мені підказує, що до виборів позитивних розглядів (подань – ред.) не буде за жодною категорією справ. Наразі детективами НАБУ скеровано низку проектів подань до Антикорупційної прокуратури... Я не буду називати прізвища, щоб не було потім звинувачень у політичній заангажованості», – додав Ситник.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України повернула назад до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

Також стало відомо, що Дейдей писав генеральному прокурору Юрію Луценку щодо обшуку НАБУ у фігуранта його справи.

Раніше НАБУ розпочало повторно розслідувати розбій нібито за участю Дейдея.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: