Дейдей писав генпрокурору Луценку щодо обшуку НАБУ у фігуранта його справи

Читать на русском
Член Верховної Ради Євген Дейдей звертався до голови Генпрокуратури з приводу законності обшуків у бізнесмена Ігоря Лінчевського.
Євген Дейдей

Народний депутат Євген Дейдей надсилав депутатське звернення до генерального прокурора Юрія Луценка з приводу обшуку детективів НАБУ вдома та в офісі Ігоря Лінчевського, свідка в його справі про можливе незаконне збагачення.

Про це йдеться в складеному Національним агентством із питань запобігання корупції протоколі щодо Дейдея, повідомляє «Слово і Діло».

У протоколі вказується, що нардеп в умовах реального конфлікту інтересів і зацікавленості в результатах розслідування кримінального провадження про можливе збагачення Дейдея надіслав депутатське звернення до генпрокурора з приводу законності обшуків у Лінчевського. Таким чином, політик нібито вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

У зв'язку з цим працівник НАЗК склав протокол щодо Дейдея й скерував його до Печерського районного суду міста Києва. Втім, під час розгляду суддя Олег Білоцерківець повернув протокол до НАЗК для належного оформлення, оскільки в матеріалах відсутні відомості щодо повноважень складати такі протоколи посадовцем Нацагентства.

Як відомо, Лінчевський перебуває в статусі свідка в цій справі, а згідно з матеріалами справи та свідченнями Дейдея, також позичальником для колишньої дружини нардепа. Бізнесмен нібито позичив 3,5 мільйона гривень екс-дружині Дейдея Інзі. Однак під час допиту в НАБУ він стверджував, що передав гроші готівкою особисто нардепу. Також Лінчевський додав, що жодних розписок Дейдей йому не надавав.

Нагадаємо, регламентний комітет ВРУ вважав недостатніми докази САП проти Дейдея. Пізніше парламент відхилив подання на притягнення до відповідальності нардепа.

Також керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що слідство в справі Дейдея заходить у глухий кут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: