Україна сама винна в тому, що НАТО тримає її на відстані – Зеленський

Читать на русском
Раніше Україна не тиснула на НАТО в питанні вступу до лав Альянсу, а просто демонструвала такий порядок денний. Це було помилкою
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський визнав, що на сьогодні говорити про членство в НАТО не доводиться, оскільки Альянс намагається тримати Україну на відстані. На думку президента, Україна частково сама в цьому винна.

Про це президент розповів в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук на каналі 1 + 1.

«Я вважаю, що питання ПДЧ - це не питання спілкування між Україною і Росією. Це наше спілкування з країнами Альянсу. В принципі, я вам скажу моє ставлення щодо членства в НАТО - ми й самі в деяких речах винні. Тому що питання НАТО - все ж питання безпеки, а ми 13 років використовуємо це як політичне питання: зміни до Конституції - і ми вже в НАТО, і коли ми там будемо», - сказав він.

Зеленський додав, що раніше Україна не тиснула на НАТО в питанні вступу до лав Альянсу, а просто демонструвала таку повістку. А треба було невпинно тиснути.

У товаришах немає згоди: що дав Україні саміт НАТО в БрюсселіСаміт Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 14 червня 2021 року не можна вважати проривним для України.

«Мені здається, багато країн зрозуміли, що Україну можна тримати на відстані: ну добре, ну молодці, ще трохи, ще пару реформ, ще щось. А ми потребуємо зараз підтримки, у нас зараз війна. В діях потребуємо і від США, і від Альянсу. Це важливий меседж, який отримала Америка від нас», - резюмував Зеленський.

14 червня президент США Джозеф Байден висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу. Основна думка - він не виключає членства України в НАТО, але це справа дуже віддаленої перспективи.

Раніше того ж дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ще у 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі пальцем не поворухнув, щоб виконати обіцянку. Міністр висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства (ПДЧ).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: