Україна з осені розпочне підготовку офіцерів за програмами НАТО – міністр оборони

Читать на русском
Таран підкреслив актуальність процесу реформування ЗСУ, який дозволить Україні увійти до складу НАТО.
Міністр оборони України Андрій ТаранМіноборони України

Офіцерів Збройних Сил України оперативного та стратегічного рівнів з осені, коли розпочнеться новий навчальний рік у військових вишах, почнуть готувати за процедурами Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран, повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

«Вже з вересня 2021 року підготовка офіцерів оперативного і стратегічного рівнів в університеті буде проходити за оновленими освітніми програмами, розробленими з урахуванням натовських процедур планування і прийняття військових рішень», - заявив міністр.

Таран підкреслив актуальність процесу реформування ЗСУ, який дозволить Україні увійти до складу НАТО.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

«Міністерство оборони України впевнено рухається до досягнення чергового етапу оборонної реформи, в результаті якої Збройні сили будуть володіти максимально досяжними оперативними бойовими здібностями відповідно до стандартів НАТО. Особливої актуальності це набуває після підтвердження на саміті Альянсу 14 червня 2021 року перспектив членства України в НАТО, де План дій щодо членства є невід'ємною частиною цього процесу», - резюмував він.

Раніше колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що в порівнянні з 2014-2015 роками українські Збройні сили дуже сильно змінилися - тепер це добре оснащені та досвідчені військові.

Нагадаємо, у травні президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про збільшення чисельності Збройних сил України. Також президент вніс проєкт закону Про основи національного опору.

Раніше глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що розвиток системи оборони України передбачає п'ять стратегічних цілей, одна з яких - укомплектування ЗСУ кадровиками та резервістами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: