Байден негативно оцінив найближчі перспективи вступу України до НАТО

Читать на русском
Байден не виключив вступу України до НАТО у віддаленому майбутньому, попри її територіальний конфлікт з Росією. Але зараз Україну в НАТО не візьмуть
Джозеф БайденYouTube

Президент США Джозеф Байден висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу. Основна думка - він не виключає членства України в НАТО, але це справа дуже віддаленої перспективи.

Про це президент США заявив в ході свого виступу на саміті НАТО в Брюсселі 14 червня.

Байден не виключив вступу України до НАТО у віддаленому майбутньому, попри її територіальний конфлікт з Росією. Це означає, що шанси у Києва є, оскільки офіційно раніше вважалося, що в Альянс не можуть потрапити країни, які мають незаморожені територіальні претензії до інших країн, або ж до них самих.

Міста, острови і шельфи: які територіальні конфлікти мають країни-члени НАТОЯкі територіальні конфлікти мають країни-члени НАТО, дивіться на ексклюзивній інфографіці Слово і діло.

Проте американський президент підкреслив, що зараз дорога в НАТО для України закрита, оскільки вона не відповідає критеріям для членства.

«Моя відповідь - ні. Відповідність критеріям - ось у чому справа. По-перше, треба позбутися корупції, відповідати іншим вимогам, виконати план дій. Ситуація незрозуміла, належить зрозуміти це в майбутньому, а поки ми будемо робити все можливе, щоб Україна була в змозі чинити опір фізичній агресії Росії», - сказав Байден.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує почути від американського колеги Джо Байдена конкретну відповідь про план дій щодо членства в НАТО для України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: