Україна не зможе вступити до НАТО за рік – Разумков

Читать на русском
Україна не зможе реалізувати вступ до НАТО у найближчий рік. Однак протягом найближчих 10 років це «теоретично можливо».

Україна не зможе реалізувати вступ до НАТО у найближчий рік. Однак протягом найближчих 10 років це «теоретично можливо».

Таку заяву зробив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в Суботньому інтерв'ю для Радіо свобода.

У товаришах немає згоди: що дав Україні саміт НАТО в БрюсселіСаміт Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 14 червня 2021 року не можна вважати проривним для України.

«Давайте бути відвертими - за рік ми це зробити не зможемо. Ми маємо провести низку реформ, для того, щоб відповідати і стандартам НАТО в плані обороноздатності, і стандартам забезпечення української армії, і багато інших речей», - сказав Разумков.

У той же час, він додав, що НАТО - не тільки військовий блок, а й гуманітарна організація, з якою Україна багато років співпрацює.

«Я впевнений, що ми досягнемо цієї мети, але цей шлях буде непростим, і сказати, що він буде короткий неправильно... 10 років - теоретично це можливо. Я намагаюся не обіцяти в тому, в чому я не впевнений», - додав Разумков.

Раніше до Одеси зайшли два кораблі НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: