США повинні стати лідером у питанні прийняття України в НАТО – Волкер

Читать на русском
США і Альянсу варто було б дати Києву чітке бачення питання, куди треба рухатися, а не годувати відмовками, вважає Волкер
Курт ВолкерReuters

США і президент Джозеф Байден повинні взяти на себе питання прийняття в члени НАТО України та Грузії.

Про це заявив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, повідомляє «Укрінформ».

«Ми повторюємо одне і те ж, починаючи з Бухареста у 2008 році. Ми говоримо, що Україна буде членом НАТО, ПДЧ необхідно, але не даємо його Україні ... Я сподіваюся, що Сполучені Штати вирішать під керівництвом президента Байдена взяти на себе більш значну роль лідера у визначенні шляху, по якому Україна і Грузія будуть рухатися, щоб стати членами НАТО... керувати всім цим в Альянсі, працювати з нашими союзниками, щоб у нас знову з'явився імпульс, а не застій, який тривав протягом 13 років», - сказав він.

У товаришах немає згоди: що дав Україні саміт НАТО в БрюсселіСаміт Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 14 червня 2021 року не можна вважати проривним для України.

Волкер визнав, що Україні дійсно потрібно ще багато чого зробити, щоб бути готовність до членства в НАТО. Однак, додав він, США й Альянсу варто було б дати Києву чітке бачення питання, куди треба рухатися, а не говорити йому «не зараз».

Нагадаємо, 14 червня президент США Джо Байден на саміті НАТО висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що ще у 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі пальцем не поворухнув, щоб виконати обіцянку. Міністр висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства (ПДЧ).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: