НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу – Столтенберг

Читать на русском
Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Про це йшлося під час на пресконференції за підсумками саміту НАТО в понеділок, 14 червня.

«Головний сигнал буде наступним: НАТО підтримує Україну. Ми надаємо політичну підтримку, активізуємо практичну підтримку в рамках контексту НАТО, а також на двосторонній основі, як це роблять інші країни НАТО», - заявив Столтенберг.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

Він додав, що багато країн готові надати Україні двосторонню допомогу зі вступом до НАТО.

«У заяві за підсумками зустрічі в верхах ми закріпили, що двері НАТО відкриті для України. Рішення схвалене на бухарестській зустрічі в верхах 2008-му році залишається в силі. Ми активізуємо нашу діяльність для того, щоб допомогти Україні. Ми надамо допомогу в проведенні реформ для просування по шляху інтеграції», - підкреслив генсек НАТО.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський після саміту G7 і перед початком саміту НАТО 14 червня провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: