У Євросоюзі погодили санкції проти Білорусі через арешт Протасевича – ЗМІ

Читать на русском
Санкції, якщо вони все ж будуть узгоджені на політичному рівні, вдарять по фінансовому стану Білорусі, оскільки передбачають заборону інвестицій і заборону імпорту
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Країни-члени Європейського Союзу погодили економічні санкції проти Білорусі, які планується ввести через примусову посадку в Мінську авіалайнера компанії Ryanair і арешт опозиціонера Романа Протасевича.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на європейських дипломатів.

Санкції ще не остаточні та повинні бути затверджені на зустрічі лідерів ЄС 22 червня. Санкції, якщо вони все ж будуть узгоджені на політичному рівні, вдарять по фінансовому стану країни; вони передбачають заборону на видачу нових кредитів на торгівлю цінними паперами або придбання короткострокових облігацій інвесторами з ЄС, на надання банками ЄС інвестиційних послуг і на експортні кредити ЄС.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Друга частина санкцій передбачає ембарго на постачання в Білорусь озброєння і засобів зв'язку, заборону на імпорт в ЄС калійних добрив, тютюнових виробів, нафти та пов'язаних нафтопродуктів.

Нагадаємо, Європейський Союз планує введення санкцій відносно більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: