Стало відомо, проти кого в Білорусі введе санкції Євросоюз – Bloomberg

Читать на русском
У список потраплять багато правоохоронців, парламентарі, директори підприємств, чиновники, судді та прокурори Білорусі
Олександр ЛукашенкоReuters

Європейський Союз планує введення санкції щодо більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Про це повідомляє Bloomberg.

Станом на сьогодні Євросоюз вже ввів санкції проти семи юридичних і 88 фізичних осіб Білорусі, включаючи президента Олександра Лукашенка. Нові заходи Євросоюзу дозволять включити в список ще 71 фізичне і сім юридичних осіб.

У санкційний список потраплять судді та прокурори, які виносили протестуючим вироки. Крім них, туди ж внесуть багатьох парламентаріїв, представників уряду і правоохоронних органів і керівників підприємств, які підтримують Лукашенка.

Що стосується юридичних осіб, то під санкції потраплять деякі компанії та експортери, які працюють в головних галузях білоруської промисловості та звинувачуються в підтримці уряду Лукашенка і його репресій проти громадянського суспільства. Точні сектори не визначені, але швидше за все, це будуть основні сектори білоруської економіки, в тому числі калійна і нафтова промисловість.

Нагадаємо, в Мінську примусово посадили літак компанії Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

США вже вжили заходів. Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

27 травня стало відомо, що Європейський союз почав підготовку нових санкцій проти Білорусі. При цьому пакети персональних санкцій вже майже готові. Також проти Білорусі будуть введені економічні секторальні санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: