Байден засумнівався, що Китай зацікавлений у з'ясуванні походження коронавірусу

Читать на русском
Байден вважає, що щирість Китаю в питанні розслідування походження коронавірусу знаходиться під дуже великим питанням.
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден сумнівається в щирій зацікавленості Китаю у співпраці з пошуку джерела походження коронавірусу.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Байден вважає, що щирість Китаю в питанні розслідування Походження коронавірусу знаходиться під дуже великим питанням.

«Китай дуже намагається представити себе відповідальною і дуже, дуже привітною країною, і вони дуже намагаються говорити про те, як вони допомагають світу з точки зору COVID-19 і вакцин», - сказав Байден.

Президент США також дав зрозуміти, що відчуває глибокий скептицизм щодо того, наскільки щиро Китай співпрацює зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я в пошуку джерела коронавірусу.

«Послухайте, деякі речі вам не потрібно пояснювати людям світу, вони бачать результати. Невже Китай дійсно намагається розібратися в цьому?»,- заявив він.

Відзначимо, в ході саміту G7 обговорювалася версія лабораторного витоку COVID-19. За словами глави ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, вона буде більш ретельно перевірена на другому етапі розслідування.

30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. У ньому було зазначено чотири можливі варіанти появи коронавірусу і варіант витоку з лабораторії був названий найменш вірогідним.

Звіт викликав невдоволення США і ще 13 держав, оскільки в ньому нічого не говорилося про можливу причетність Китаю до створення коронавірусу. Президент США Джозеф Байден 26 травня доручив американському розвідувальному співтовариству провести додаткове розслідування щодо встановлення джерела появи COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: