Нова хвиля коронавірусу розпочнеться зі східних областей – НАНУ

Читать на русском
Штам коронавірусу, який отримав назву «Дельта» поширився на території Російської Федерації.

Штам коронавірусу, який отримав назву «Дельта» поширився на території Російської Федерації. З огляду на це, є ризик, що нова хвиля коронавірусу в Україні розпочнеться зі східних областей.

Про це свідчать дані Національної академії наук України.

Як розповіли вчені, штам «Дельта», який раніше називали «індійським» штамом коронавірусу, за останніми даними, в 1,6 рази заразніше, ніж «британський варіант» («Альфа»), а також у 2,26 рази частіше призводить до госпіталізації та в 1,45 рази частіше - до реанімації.

«Стурбованість пов'язана перш за все з тим, що цей штам дуже поширився в РФ, і частка, яка на нього припадає, за наявною (не дуже великою) вибіркою, згідно із даними бази секвенувань GISAID, оцінюється у чверть від усієї захворюваності в РФ», - пояснили в НАН.

Оскільки в Україні спостерігаються великі обсяги імміграції з Росії, відзначають в НАН, існує ризик того, що нова хвиля поширення COVID-19 може розпочатися зі сходу України. Вчені також попереджають про те, що нова хвиля може виявитися вищою за попередні.

«Час її настання істотно залежить від частки штаму «Дельта» в Україні, яка поки що невідома. При недостатньому контролі міжнародної міграції та недостатніх темпах вакцинації нова хвиля може розпочатися раніше, ніж восени», - додали в НАН.

Нагадаємо, в Київській області чиновники підпільно збували вакцини від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: