На саміті G7 обговорили версію витоку коронавірусу з китайської лабораторії

Читать на русском
Глава ВООЗ підтвердив, що на саміті обговорювалося питання можливого витоку коронавірусу з лабораторії і анонсував другу фазу розслідування ВООЗ в Китаї.
Тедрос Аданом ГебреісусReuters

На саміті G7 серед інших питань обговорили версію, згідно з якою COVID-19 з'явився в результаті витоку з китайської лабораторії. Цю версію планується більш ретельно перевірити на другому етапі розслідування.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус, повідомляє CNN.

Глава ВООЗ підтвердив, що на саміті обговорювалося питання можливого витоку коронавірусу з лабораторії та анонсував другу фазу розслідування ВООЗ в Китаї.

ВООЗ виступила проти втручання політиків у розслідування походження COVID-19На ВООЗ чинять сильний тиск, прагнучи змусити організацію почати нове розслідування походження коронавірусу

«Ми вважаємо, що всі гіпотези повинні бути відкриті, і нам потрібно перейти до другого етапу, щоб дійсно дізнатися походження... Нам потрібна співпраця з китайською Стороною, нам потрібна прозорість, щоб зрозуміти або встановити походження цього вірусу», - заявив гендиректор ВООЗ.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. У ньому було зазначено чотири можливі варіанти появи коронавірусу і варіант витоку з лабораторії був названий найменш вірогідним.

Звіт викликав невдоволення США і ще 13 держав, оскільки в ньому нічого не говорилося про можливу причетність Китаю до створення коронавірусу. Президент США Джозеф Байден 26 травня доручив американському розвідувальному співтовариству провести додаткове розслідування щодо встановлення джерела появи COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: