Посли G7 закликали до прозорого розслідування походження COVID-19

Читать на русском
Лідери країн G7 призвали до продовження розслідування походження коронавірусу. На їхню думку, воно повинно проводитися під керівництвом ВООЗ.
Фото - news.cgtn.com

Лідери країн G7 призвали до продовження розслідування походження коронавірусу. На їхню думку, воно повинно проводитися під керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це лідери G7 заявили у спільному комюніке за підсумками саміту, передає Bloomberg.

Лідери G7 закликали Росію і Китай зупинити дестабілізуючу поведінкуЛідери групи семи закликали Росію і Китай поважати і дотримуватися прав людини та припинити дестабілізаційну поведінку і втручання в демократичні процеси в інших країнах.

«Ми також закликаємо до своєчасного, прозорого, науково обгрунтованого розслідування походження COVID-19 під керівництвом ВООЗ, в тому числі, як було рекомендовано експертами, в Китаї», - йдеться в документі.

Відзначимо, у ході саміту G7 обговорювалася версія лабораторного витоку COVID-19. За словами глави ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, вона буде більш ретельно перевірена на другому етапі розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери країн G7 на саміті у Великій Британії також домовилися виділити 1 млрд доз вакцин проти коронавірусу бідним країнам протягом наступного року у якості допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: