У Київській області чиновники підпільно збували вакцини від коронавірусу

Читать на русском
Слідство встановило, що схему продажу налагодили керівник інтернату і чиновник обласної територіальної громади.

У Київській області в одному з психоневрологічних інтернатів керівництво збувало вакцини проти COVID-19 стороннім особам. Препарати були виділені державою для пацієнтів у рамках програми вакцинації незахищених верств населення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

Слідство встановило, що схему продажу налагодили керівник інтернату і чиновник обласної територіальної громади.

Вакцинація в Україні: політики обіцяють мільйони доз Pfizer і щеплення громадянам з окупованих територійШмигаль, Разумков і Зеленський обіцяли вакцинуватися від коронавірусу своїм коштом. А Віктор Ляшко – прищепити 5 млн українців до кінця літа.

За інформацією правоохоронців, посадові особи продавали препарати COVAX особам, котрі не підпадали під перелік пріоритетних прошарків I та II етапів вакцинації.

Під час шести санкціонованих обшуків співробітники поліції зафіксували 14 випадків отримання неправомірної вигоди посадовими особами за поширення вакцин.

За даним фактом порушено кримінальні провадження ч. 3 і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК.

Посадовим особам загрожує обмеження волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося про те, що нардепам роблять щеплення вакциною Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: