Байден доручив американській розвідці встановити походження коронавірусу

Читать на русском
За словами самого Байдена, в отриманому ним звіті на початку травня розглядалося два варіанти походження інфекції
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден 26 травня доручив американському розвідувальному товариству провести додаткове розслідування щодо встановлення джерела появи COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

За словами самого Байдена, в отриманому ним звіті на початку травня розглядалося два варіанти походження інфекції — це витік з лабораторії або контакт людини із зараженою твариною. Тому Байден дав розвідці 90 днів на те, щоб з'ясувати, який з цих варіантів більш правдивий і дозволив використовувати для цього національні лабораторії та інші відомства.

«США також будуть продовжувати співпрацювати з однодумцями з усього світу, щоб тиснути на Китай для участі в повному, прозорому, заснованому на фактах, міжнародному розслідуванні, і забезпечити доступ до всіх відповідних даних і доказів», — йдеться в заяві Білого дому.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею.

Уряди чотирнадцяти країн - США, Австралії, Канади, Чехії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Японії, Латвії, Литви, Норвегії, Республіки Корея, Словенії та Великобританії - висловили стурбованість підсумками опублікованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я доповіді про походження COVID-19.

США з моменту початку пандемії продовжують наполягати на тому варіанті, що коронавірус - продукт китайських біологічних лабораторій. Китай заперечує цей факт і, своєю чергою, звинувачує в тому ж самому Сполучені Штати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: