В Естонії розпочинається вакцинація підлітків від коронавірусу

Читать на русском
Завтра, 17 червня о Естонії стартує вакцинація від коронавірусу дітей - щеплення можуть отримати підлітки у віці від 12 до 15 років.

Завтра, 17 червня о Естонії стартує вакцинація від коронавірусу дітей - щеплення можуть отримати підлітки у віці від 12 до 15 років.

Про це повідомляє естонське видання ERR.

На вакцинацію дитину зможуть записати батьки або опікуни.

В Україні видають свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: що це і чим відрізняється від COVID-паспортівЧим Міжнародне свідоцтво про вакцинацію відрізняється від COVID-паспортів і як його можна отримати.

«Було б добре, якби батько чи матір могли піти на вакцинацію разом із дитиною», - сказав відповідальний за вакцинацію в Естонії Марек Зеер, зазначивши, що окремий центр вакцинації для неповнолітніх створюватися не буде.

Заступник керівника департаменту охорони здоров'я Естонії Марі-Анні Хярма додала, що вакцинації для всіх 12-15-річних не є національним пріоритетом, оскільки поширення «індійського» або дельта-штаму підвищує ризик захворювання невакцинованих батьків.

За словами Зеера, на наступному тижні темпи вакцинації будуть знижені, оскільки 23 і 24 червня центр вакцинації не працюватиме, аби надати медипрацівникам відпустку.

Раніше влада Естонії схвалила рішення про пом'якшення коронавірусних обмежень - вже з 1 липня будуть дозволені одноденні поїздки в країну без самоізоляції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: