США і 13 країн висловили заклопотаність доповіддю ВООЗ щодо коронавірусу

Читать на русском
Існує необхідність у проведенні подальших досліджень на тваринах, а ВООЗ зобов'язана почати другу фазу дослідження.
Ілюстративне фотоGetty Images

Уряди чотирнадцяти країн-США, Австралії, Канади, Чехії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Японії, Латвії, Литви, Норвегії, Республіки Корея, Словенії та Великобританії - висловили стурбованість підсумками опублікованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я доповіді про походження COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Державного департаменту США.

«Ми приєднуємося до висловлення загальної заклопотаності з приводу недавнього дослідження, проведеного ВООЗ в Китаї, і водночас підкреслюємо важливість спільної роботи для розробки та використання швидкого, ефективного, прозорого, науково обґрунтованого і незалежного процесу міжнародної оцінки таких спалахів невідомого походження в майбутньому», - наголошується в повідомленні.

Загалом, як вказується на сайті Держдепу, дослідження джерела коронавірусу нібито було значно затримано, а експерти, на думку урядів зазначених країн, не отримали доступу до повних, вихідних даних і зразків. Тому існує необхідність у проведенні подальших досліджень на тваринах, а ВООЗ зобов'язана почати другу фазу дослідження.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: