ВООЗ випустила доповідь про походження COVID-19

Читать на русском
У звіті наголошується, що неможливо точно вказати, чи був ринок Уханя стартовою точкою поширення коронавірусу
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею.

Звіт був опублікований на сайті ВООЗ 30 березня.

У звіті зазначається, що неможливо точно вказати, чи був ринок Уханя стартовою точкою поширення коронавірусу. Проблема в тому, що зараження SARS-CoV-2 (Так раніше називався коронавірус) фіксувалися далеко за межами Уханя і навіть Китаю задовго до моменту, який прийнято вважати офіційною датою початку пандемії. Більш того, експерти підкреслюють, що зараження коронавірусом нового типу було зареєстровано в деяких країнах раніше, ніж в Ухані - у Франції про подібні випадки повідомляли в середині грудня, а в Бразилії - починаючи з 27 листопада.

«Залишається з'ясувати, звідки веде походження SARS-CoV-2. Хоча вірус вперше був виявлений як причина вогнища гострої пневмонії в Ухані, до теперішнього моменту немає визначеності в тому, де сталися перші випадки», - сказано у звіті.

Нагадаємо, станом на 30 березня 2021 року за весь час пандемії вилікувалися від COVID-19 майже 103 мільйони осіб. Також зафіксовано понад 22 млн активних випадків захворювання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: