Зеленський не бачить сенсу розпускати Раду

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що наразі не бачить сенсу розпускати Верховну раду, якщо вона не ухвалить закон про олігархів.
Офіс президента

У разі неприйняття Верховною радою закону про деолігархізацію, розпускати парламент немає сенсу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Економіка без олігархів».

«Я вважаю, що сьогодні Україні потрібна стабільність, тому і закони є такі – деолігархічні або закон про референдум, коли можна спокійно вирішувати питання. Тому є і закон про зняття недоторканності, і закон про імпічмент. Все повинно регулюватися на законодавчому рівні ... Я вважаю, що розпускати сьогодні Верховну раду немає сенсу з точки зору стабільності», – повідомив Зеленський.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

За словами глави держави, він «упевнений в партії «Слуга народу», яка повинна підтримати законопроєкт».

«Є ще і кілька демократичних партій, як вони себе називають. Я думаю, що вони теж повинні підтримати цю ініціативу... Зараз головне – пройти цей процес. Це цивілізований вихід з-під впливу олігархів – для держави, бізнесу, окремих чиновників і для олігархів», – додав він.

Водночас Зеленський зазначив, що в разі, якщо парламентарії захочуть перетворитися із законодавців в бізнесменів, то він буде очікувати підтримки в суспільстві і вдаватися до «плану Б».

Нагадаємо, 2 червня Зеленський вніс в Раду законопроєкт про олігархів як невідкладний.

У «Слугу народу» анонсували ще сім законопроєктів про олігархів. Вони стосуватимуться змін у закон про політичні партії та антимонопольному законодавстві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: