Зеленський розповів, у якому випадку винесе питання щодо олігархів на референдум

Читать на русском
Питання про статус олігархів може бути винесене на всеукраїнський референдум тільки тоді, якщо Рада відмовиться підтримати вже поданий законопроєкт.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Питання про статус олігархів може бути винесене на всеукраїнський референдум тільки у разі, якщо Рада відмовиться підтримати вже поданий законопроєкт або буде навмисне затягувати з його ухваленням.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції після виступу на форумі «Україна 30. Екологія» у понеділок, 7 червня.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

«Якщо я буду бачити вплив цих людей на парламент України з приводу неголосування, збивання, зміни цього законопроєкту, відтермінування, тоді мені потрібна буде підтримка. А якщо у мене не буде підтримки парламенту, у мене залишається найголовніша підтримка - це суспільство. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум», - сказав Зеленський.

При цьому, на думку президента, це питання не зовсім підходить для референдуму.

«На референдумі повинні бути фундаментальні питання. Я б не хотів, щоб питання закону про олігархів, а там не один закон треба проголосувати, для людей став фундаментальним», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 2 червня Зеленський вніс на розгляд Ради законопроєкт про деолігархізацію. У «Слузі народу» заявили, що ще буде як мінімум 7 законопроєктів щодо олігархів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: