Зеленський вніс у Раду законопроєкт про олігархів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної ради законопроєкт про деолігархізацію.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної ради законопроєкт про деолігархізацію.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Мінус Медведчук: як Зеленський за допомогою закону хоче знищити в Україні олігархатЯк Володимир Зеленський буде знищувати олігархат в Україні і які в цьому є ризики, читайте в матеріалі Слово і діло.

Документ №5599 зареєстрований сьогодні, 2 червня, як невідкладний. Текст його поки що відсутній. Повідомляється, що проєкт закону переданий на розгляд керівництву.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на своїй пресконференції 20 травня заявив, що основна філософія антиолігархічного закону така: не вбити великий бізнес, а вбити вплив олігархічних груп на бізнес, владу, ЗМІ і так далі. Олігархам дадуть час, щоб позбутися цього впливу.

При цьому буде створено спеціальний реєстр олігархів, куди будуть потрапляти бізнесмени, які впливають на медіа та політиків.

Пізніше в ЗМІ з'явився можливий варіант законопроєкту про статус олігарха. В Офісі президента і РНБО назвали публікацію «фантазіями». За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, документ в ЗМІ не відповідав оригіналу, над яким працювали в ОПУ.

У коментарі «Слово і діло» експерт дав прогноз, чи вдасться обмежити вплив олігархів на політику за допомогою нового закону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: