Саміт G7 завершився: лідери країн визначили 6 пріоритетів

Читать на русском
У Британії завершився триденний саміт послів G7. Лідери країн ухвалили спільне комюніке за підсумками зустрічі.
Саміт G7 2021фото AP - Leon Neal

У Британії завершився триденний саміт послів G7. Лідери країн ухвалили спільне комюніке за підсумками зустрічі. У ньому названі шість пріоритетів для розвитку світу.

Текст документу в неділю, 13 червня, оприлюднений на сайті Європейської Ради.

Посли G7 домовилась пожертвувати мільярд доз COVID-вакцинЛідери країн Групи семи (G7) на саміті у Великій Британії домовилися надати 1 мільярдів доз вакцин проти коронавірусу біднішим країнам протягом наступного року.

Перший пріоритет G7 - зупинити пандемію і підготуватися до майбутнього, активізувавши міжнародні зусилля, щоб вакцинувати весь світ. G7 має на меті надати якомога більше безпечних вакцин якомога більшій кількості людей.

Другий пріоритет - пожвавлення економіки. Його лідери G7 хочуть реалізувати, впроваджуючи плани із відновлення економіки, засновані на підтримці в розмірі 12 трильйонів доларів, виділених під час пандемії. Основна мета - сприяти економічному зростанню в майбутньому, з планами, які створюють робочі місця, інвестують в інфраструктуру, стимулюють інновації, підтримують людей.

Третій пріоритет - забезпечити майбутнє процвітання, виступаючи за більш вільну і справедливу торгівлю в рамках реформованої торгової системи, більш стійку глобальну економіку і більш справедливу глобальну податкову систему.

Четвертий пріоритет - захистити планету, підтримуючи зелену революцію, яка створює робочі місця, скорочує викиди і прагне обмежити підвищення глобальної температури до 1,5 градуса.

П'ятий пріоритет - зміцнити партнерські відносини з іншими країнами по всьому світу.

Шостий пріоритет - сприймати свої цінності як міцну основу успіху в світі, який постійно змінюється.

«Ми будемо використовувати силу демократії, свободи, рівності, верховенства права та поваги до прав людини, щоб відповісти на найважливіші питання і подолати найсерйозніші проблеми», - йдеться в документі.

Нагадаємо, лідери G7 також закликали Росію і Китай змінити дестабілізуючу поведінку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: