Посли G7 домовилась пожертвувати мільярд доз COVID-вакцин

Читать на русском
Лідери країн Групи семи (G7) на саміті у Великій Британії домовилися надати 1 мільярдів доз вакцин проти коронавірусу біднішим країнам протягом наступного року.
Фото DW

Лідери країн «Групи семи» (G7) на саміті у Великій Британії домовилися надати 1 мільярдів доз вакцин проти коронавірусу біднішим країнам протягом наступного року.

Про це свідчить майже проєкт комюніке, передає Reuters.

«Зобов'язання, щодо яких ми домовились на останній зустрічі у лютому 2021 року, й тут, у затоці Карбіс, передбачають 1 мільярд доз протягом наступного року. Ми будемо співпрацювати з приватним сектором, G20 та іншими країнами, щоб збільшити цей внесок протягом наступних місяців», – сказано в комюніке.

У проекті зазначено, що пожертви вакцин побудовані на експорті вітчизняного виробництва, при цьому щонайменше 700 мільйонів доз експортуються або будуть експортовані цього року, з яких щонайменше 50% призначені для країн, що не входять у «Велику сімку».

Вакцинний туризм: де у світі готові прищеплювати туристів від COVID-19Вакцинувати туристів від коронавірусу готові у США, Сан-Марино. Скоро така можливість з'явиться на Мальдівах.

Вони зобов'язується продовжувати експортувати вакцини у значних пропорціях; і сприяти добровільному ліцензуванню та неприбутковому світовому виробництву, яке до цього часу становило 95% від поставок COVAX.

«Ми підтверджуємо свою підтримку всіх основ АСТ-А у процедурах лікування, тестування та зміцненні систем охорони здоров'я, а також вакцин», – сказано в повідомленні.

Партнерство ACT-Accelerator було розроблене для пришвидшення проектування, виробництва та розподілу вакцин.

Установа COVAX за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI) має на меті забезпечити 2 мільярди доз вакцин для країн з нижчим рівнем доходу до кінця 2021 року.

Нагадаємо, США та інші країни «Великої сімки» мають намір надати фінансову допомогу країнам, котрі зазнають найбільших труднощів у боротьбі з коронавірусом - на їхні потреби з фонду Міжнародного валютного фонду можуть виділити 100 мільярдів доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: