Сьогодні у Британії розпочнеться саміт G7

Читать на русском
11 червня у Великій Британії розпочнеться саміт Великої сімки G7.  Лідери США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Канади та Японії зберуться на переговори.
Фото - news.cgtn.com

У п'ятницю, 11 червня, у Великій Британії розпочнеться саміт Великої сімки (G7).

Він пройде з 11 по 13 червня в Корнуоллі на південному заході країни. Лідери США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Канади та Японії зберуться на переговори.

Зустріч Путіна та Байдена: три тези про роль України«Українське питання» точно постане на зустрічі двох президентів – Джо Байдена та Володимира Путіна. Яких наслідків Україні варто очікувати від підсумків саміту двох лідерів – аналізував політолог Олександр Радчук.

Як «країни-гості» запрошені Австралія, Індія, Південна Корея і ПАР.

Це буде перша очна зустріч лідерів G7 з початку пандемії COVID-19. За підсумками саміту очікується спільне комюніке. Крім того, саміт стане першою великою міжнародною очною зустріччю у верхах, в якій візьме участь в якості президента США Джо Байден.

Згідно з опублікованим порядком денним саміту, 11 червня лідери обговорять відновлення економіки після пандемії.

12 червня будуть говорити про геополітичні виклики, торгівлю і розвиток.

У неділю, 13 червня, лідери, як передбачається, обговорять «безвідповідальну і дестабілізаційну поведінку Росії» та Китаю.

Раніше президент США Джо Байден вирушив до Європи в ході свого першого закордонного візиту. Він проведе ряд зустрічей і візьме участь у самітах.

Нагадаємо, зустріч Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним запланована на 16 червня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: