У G7 домовилися створити глобальний проект для протидії Китаю

Читать на русском
Президент США Джозеф Байден під час зустрічей з лідерами G7 обговорив з ними протидію Китаю і конкретні дії
Ілюстративне фотоAFP 2021

Глави країн-членів G7 на саміті 12 червня прийняли рішення створити глобальний проєкт для протидії політиці Китаю на світовому рівні. Проєкт буде спрямований на підтримку членами «Великої сімки» інфраструктури в країнах, що розвиваються.

Про це йдеться в заяві на сайті Білого дому.

Президент США Джозеф Байден під час зустрічей з лідерами G7 обговорив з ними протидію Китаю і конкретні дії, які країнам G7 потрібно буде зробити для допомоги в розвитку інфраструктури в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Загальна ініціатива G7 отримала назву «Відновимо світ в його кращому вигляді» (Build Back Better World (B3W)). Вона буде охоплювати держави від Латинської Америки та Карибського басейну до Африки та Індо-Тихоокеанського регіону.

Створена G7 ініціатива B3W буде прямо протидіяти стратегії Китаю «Один пояс, один шлях», в рамках якої Китай допомагає іншим країнам у створенні транспортних і економічних коридорів.

Нагадаємо, що раніше лідери Європейського Союзу оголосили Китай системним суперником, партнером у глобальних питаннях, і конкурентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: