Посли G7 мають намір виділити допомогу країнам, постраждалим від коронавірусу

Читать на русском
США та інші країни «Великої сімки» мають намір надати фінансову допомогу країнам, котрі зазнають найбільших труднощів у боротьбі з коронавірусом.

США та інші країни «Великої сімки» мають намір надати фінансову допомогу країнам, котрі зазнають найбільших труднощів у боротьбі з коронавірусом - на їхні потреби з фонду Міжнародного валютного фонду можуть виділити 100 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомили в Білому домі, це питання обговорюватиметься на триденному саміті в Корнуоллі, коли лідери країн G7 радитимуться про те, як допомогти світові оговтатися від пандемії коронавірусу.

В Україні видають свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: що це і чим відрізняється від COVID-паспортівЧим Міжнародне свідоцтво про вакцинацію відрізняється від COVID-паспортів і як його можна отримати.

«Сполучені Штати і наші партнери по G7 активно розглядають можливість глобальних зусиль по множенню впливу пропонованого розподілу спеціальних прав запозичення (SDR) на найбільш нужденні країни», - заявили в Білому домі.

Зокрема, виділена сума сприятиме подальшій підтримці потреб охорони здоров'я, включаючи вакцинацію, і допоможе забезпечити більш екологічне і стійке відновлення економіки в уразливих країнах, а також сприятиме більш збалансованому, стійкому і інклюзивному глобальному відновленню.

SDR - це резервний актив МВФ, який можна обміняти на долари, євро, стерлінги, ієни та китайські юані або юані.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав інші країни Великої сімки дійти згоди в перерозподілі 100 мільярдів доларів у СДР на користь африканських держав.

Раніше в Бразилії схвалили застосування вакцини Pfizer для підлітків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: