Реформа КСУ повинна привести роботу суду у відповідність з Конституцією – нардеп

Читать на русском
За словами Веніславського, сумніватися в реформі не варто. Її основне завдання - привести діяльність КСУ у відповідність з головним законом країни
Конституційний суд УкраїниВідкрите джерело

Запропонована президентом Володимиром Зеленським реформа Конституційного Суду України, яку розглядає Верховна hада, дозволить привести діяльність КСУ у відповідність з Конституцією.

Про це заявив народний депутат від «Слуги народу» Федір Веніславський, представник президента в Конституційному суді, в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами Веніславського, сумніватися в реформі не варто.

Зеленський анонсував «велику судову реформу» у новому роціУ 2021 році Україна розпочне реалізацію глобальної реформи судової системи. Це сприятиме закінченню війни між Офісом президента та деякими суддями Конституційного суду.

«Побоювань, що реформа може бути поставлена під сумніви, точно немає, тому що це саме той законопроєкт, який повинен привести діяльність Конституційного Суду у відповідність з Конституцією. Конституція прямо вимагає, щоб діяльність КСУ була унормована законом України, а не регламентом КСУ, як на цей момент. Саме через те, що регламент Конституційного Суду був затверджений саме Конституційним судом, він дещо підправляє, скажімо так, у багатьох випадках закон – це те головне питання, яке зумовило внести цей законопроєкт про конституційну процедуру, і унормувати діяльність Конституційного Суду з розгляду справ на рівні закону, а не на рівні підзаконного нормативного акту, прийнятого самим фактично судом», – розповів він.

Нагадаємо, наприкінці січня спікер ВР Дмитро Разумков попросив Венеціанську комісію оцінити законопроєкти про діяльність КСУ.

«Слово і Діло» раніше розбиралося з експертом - чим займається Конституційний суд України та що в ньому треба змінити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: