Зеленський анонсував «велику судову реформу» у новому році

Читать на русском
У 2021 році Україна розпочне реалізацію глобальної реформи судової системи. Це сприятиме закінченню війни між Офісом президента та деякими суддями Конституційного суду.
Фото: ОПУ

У 2021 році Україна розпочне реалізацію глобальної реформи судової системи. Це сприятиме закінченню «війни» між Офісом президента та деякими суддями Конституційного суду.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю The New York Times, повний текст якого публікує пресслужба ОПУ.

За словами президента, нині суди є «болючим місцем» України.

«Зараз є Вищий антикорупційний суд, зараз ми воюємо з деякими суддями Конституційного Суду, які хочуть зруйнувати антикорупційну структуру в Україні. У них нічого не вийде. Ми все це переформатуємо. І наступний великий етап - це глобальна судова реформа в Україні, яку ми почнемо втілювати з наступного року», - сказав Зеленський.

За його словами, для реалізації реформи вже підготовлено багато законів та відомі етапи її впровадження.

Нагадаємо, раніше президент заявив, що Україна повернула питання тимчасово окупованого Криму і його звільнення до міжнародного порядку денного.

Наші аналітики нарахували у Володимира Зеленського 601 обіцянку, з яких він вже виконав 133. Ще 391 – знаходиться на стадії виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: