Данилов назвав проблему, через яку Україну не беруть до НАТО

Читать на русском
Секретар РНБО нагадав, що НАТО - це не тільки про військові стандарти, а й про демократичні.
Олексій ДаниловСкриншот

Україна ніколи не вступить в Організацію Північноатлантичного договору (НАТО), поки її економіка не перестане бути олігархічною.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Сьогодні дійсно на засіданні (РНБО) проговорювалося питання про інтеграцію в Альянс. Питання обговорювалося в закритому режимі, тому що переважно це питання відноситься до військової співпраці», - заявив Данилов.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

Він нагадав, що НАТО - це не тільки про військові стандарти, а й про демократичні.

«Якщо у нас буде така олігархічна економіка, яка у нас сьогодні є - то нас ніяке НАТО не чекає», - підкреслив Данилов.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що при вступі до НАТО Україна постарається уникнути застосування п'ятої статті статуту організації, яка вимагає вступу всіх країн-союзників у війну на боці атакованого члена Альянсу.

Україну і Грузію не запрошуватимуть на саміт НАТО 14 червня 2021 року - в ньому візьмуть участь тільки країни-учасниці Альянсу. При цьому Україна отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО однією з перших.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вказував, що Північноатлантичний Альянс (НАТО) повинен надати Україні План дій щодо членства, і момент краще, ніж 2021 рік, назвати складно. Україна вже втомилася від того, що її тільки «годують обіцянками».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: