У НАТО відповіли на плани Росії наростити сили на західному кордоні

Читать на русском
Генсек НАТО нагадав, що Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України та на Донбасі.
Єнс СтолтенбергВідкрите джерело

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у відповідь на плани Росії зі створення 20 нових військових підрозділів на західному кордоні вказав, що Альянс завжди готовий стати на захист своїх союзників.

Про це Столтенберг сказав в ході онлайн-брифінгу 31 травня в Брюсселі.

«Те, що ми бачимо - це модель поведінки РФ, в рамках якої Росія в останні роки потужно інвестує в нові військові можливості. Але не тільки це. Росія виявилася готовою застосувати військову силу проти сусідів», - сказав він.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

Генсек НАТО нагадав, що Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України та на Донбасі. А всі військові приготування НАТО робляться виключно в оборонних цілях.

«Це одна з причин, чому НАТО в останні роки підвищило готовність наших сил... Ми демонструємо нашу готовність захищати наших союзників, також проводячи спільні навчання», - заявив генсек НАТО.

Нагадаємо, 31 травня в Росії заявили про плани протягом 2021 року створити та розгорнути на західному кордоні РФ 20 нових частин і з'єднань, мотивуючи це нібито зростаючою загрозою від НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: